2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

Оновлено 02.04.2021 у

Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 1967) 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

З нагоди такого свята ми пропонуємо декілька фактів про користь від читання:

✔️ Читання зберігає фізичне здоров'я.Складати букви в слова, слова в образи й усвідомлювати те, що хотів висловити ними автор, і знаходити їм власне пояснення – це гімнастика для мозку.

✔️ Читання позитивно впливає на навколишнє середовище.Якщо ви читаєте книгу, значить, дерево з якого вона виготовлена, було зрубано не даремно. Для читання книг немає потреби витрачати електрику або купувати батарейки, і при цьому вони легше ноутбука.

✔️ Читання дарує спокій. Батьки, вчителі та інші дорослі будуть настільки раді бачити дитину читати, що не стануть зайвий раз смикати його.

✔️ Читання допомагає сконцентруватися. Читати можна і під музику, і під час занять: читати й не звертати уваги на метушню навколо.

✔️ Читання добре позначається на вашій фігурі. Не бійтеся набрати зайві кілограми. Людині, яка читає не потрібна калорійна їжа, щоб впоратися з труднощами нудного життя. З книгою ви здатні подорожувати так далеко, як тільки побажаєте, і втілювати найфантастичніші мрії.

✔️ Читання корисне для батьків. Спостерігаючи за тим, як дитина насолоджується книгою, дорослі теж втягуються в читання, навіть якщо вони занадто зайняті, щоб читати.

Зі святом, любі читачі й читачки.