Обласний семінар «Про підсумки обласної виставки-конкурсу писанкарства «Різдвяна писанка»: здобутки та проблеми. Підготовка конкурсних робіт до обласних масових заходів з учнівською молоддю в 2021 році»

Оновлено 08.02.2021 у

  29 січня 2021 року в Комунальному закладі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» відбувся обласний семінар-практикум в дистанційній формі для керівників гуртків образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва за темою «Про підсумки обласної виставки-конкурсу писанкарства «Різдвяна писанка»: здобутки та проблеми. Підготовка конкурсних робіт до обласних масових заходів з учнівською молоддю в 2021 році».

У обласному онлайн семінарі-практикумі взяли участь 98 керівників гуртків та методистів закладів позашкільної та загальної середньї освіти Харківської області, закладів обласного підпорядкування та педагогів Палацу.

* Нейкалюк Надія Христофорівна, завідувач відділу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва привітала учасників семінару, доповіла про  програму семінару, розповіла про різдвяну писанку - традиційний атрибут різдвяних свят.

Програма семінару з посиланнями:

https://drive.google.com/file/d/1KyVdgz3zkMzcXznEtWa_krl5Rkldi0Cc/view?usp=sharing

В теоретичній частині семінару виступили:

* Лісунова Людмила Володимирівна, доценткафедри образотворчого мистецтва Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, член Національної спілки народних майстрів України, керівник гуртків «Образотворче мистецтво» та «Петриківський розпис». Як голова журі Конкурсу вона зробила аналіз якості конкурсних робіт, зробила зауваження до оформлення робіт, відзначила кращі роботи тощо.

* Лукашова Вікторія Леонідівна,

методист Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» доповіла про Підсумки обласної виставки-конкурсу писанкарства «Різдвяна писанка». Підготовка конкурсних робіт до обласних масових заходів з учнівською молоддю в 2021 році. Вона зробила детальний аналіз конкурсних робіт, висвітлила номінації обласної виставки-конкурсу «Різдвяна писанка», акцентувала увагу педагогів  на підготовку учнівських робіт до конкурсів, на правильну реєстрацію конкурсних робіт тощо: https://drive.google.com/file/d/1i5J9LqHIHVHwMjJchq_qjEKJH1lVReSL/view?usp=sharing

В практичній частині семінару виступили:

* Кравченко Наталія Дмитрівна,президентХарківського міського клубу писанкарства імені Алли Павлівні Овчаренко, керівник зразковогохудожнього колективу гуртка писанкарства Комунального закладу «Харківська спеціальна школа № 5» Харківської обласної ради, показала майстер-клас за темою «Традиційна писанка. Монастирська писанка відроджується. Історія колекції писанок Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова»: https://youtu.be/f1TxXSSDm7A

* Волкова Лариса Володимирівна, керівник зразковогохудожнього колективу гуртка писанкарства «Дивосвіт» Комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» показала майстер-клас за темою «Дряпанка – один із найдавніших видів розписного яйця»:

https://www.youtube.com/watch?v=Z42kAJB07PQ

* Валерія Романівна Талашко, керівник зразкового художнього колективу гуртка писанкарства Комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості № 1 Харківської міської ради» показала майстер-клас з писанкарства в техніці «Білим по-білому».

https://drive.google.com/file/d/1hQW-_0eaadqWY2NTirXNaoPkQ_mGqksb/view?usp=sharing

Учасники онлайн-семінару в чаті дякували педагогам за чудові майстер-класи, дякували доповідачам за корисну та цікаву інформацію.

Виставка-онлайн: https://firstpalace.kh.ua/onlajn-vistavka/